Sonun Başlangıcı: Kongre Neden İptal?

“Kongreyi iptal ettirmeye çalışıyorlar” diye yaygara yapıp, ne olursa olsun biz bu kongreyi 26 Mart’ta gerçekleştireceğiz diyenler, dün akşam yönetimdeki dört üyenin imzasıyla hiç bir delegeye sormadan kongreyi belirsiz bir tarihe erteleyip iptal ettiler. Bu karar hem sendikamızı kamuoyu karşısında rezil etmiş, hem kongre konusunda takvim hazırlığı yapmış delegeleri mağdur etmiş, hem de sendikamıza yeni mali külfetler yüklemiştir. Kongre iptaliyle oluşacak ek maliyet, doğrudan kararın altında imzası olan dört kişinin cebinden karşılanması gereklidir. İşçilerin aidatlarını usulsüzce, sorumsuzca harcayan bir sendika yönetimi söz konusudur. Şaibeli durumda olan bu kişilerin aynı zaman basit bir kongreyi bile organize etme becerilerinin de olmadığı ortadadır. Savcılık iddianamesi ortaya çıkıp rezilliklerini kamuoyu duymadan kongreyi halledelim acelesi ile Temmuz’da yapılması olağan olan kongreyi referandumun ortasına koyanlar, bizlerin HAYIR çalışmasını sekteye uğrattılar. Şimdi yetmiyormuş gibi kongre iptaliyle bu engeli büyüttüler. Gözüken o ki, kendi hesaplarından başka kimseye hayırı olmayan bu kişiler koltuklarında kalabilmek için her tür yalanı söyleyebilir, her hileye başvurabilir. Sorunsuz, şikayetsiz tek bir işyerimiz yok. Üyelerimizi sorunlarını çözecek tek yol olan sendikal mücadeleden de alıkoyuyorlar. Biz ciddi hazırlıklarla geliyoruz… Kendimizden, birikimimizden eminiz. İşçilerin örgütlü gücüyle her şeyin üstesinden gelebileceğimizi biliyoruz. Tüm emekçi ve sol kesimlerin büyük bir dayanışma gösterdiği bir çalışma yürütüyoruz. İşçilerden kaçarak kimse kurtulamaz… Haklıyız, Kazanacağız!